KNVB bindt in: geen degradatie maar boete voor FC Twente

Op deze plaats heb ik vaker uitgelegd waarom de KNVB , FC Twente niet kan bestraffen met een degradatie naar de Jupiler League. Dat is namelijk in strijd met het licentiereglement van de KNVB.

Volgens het reglement kan er alleen een boete worden opgelegd.

Dat is nu precies de sanctie die door de beroepscommissie van de KNVB in plaats van degradatie aan FC Twente oplegt. Anders dan een degradatie staat het licentiereglement het opleggen van een boete dus wel toe.

Volgens de beroepscommissie heeft FC Twente schoon ship gemaakt en is het vertrouwen gewekt dat de licentie niet op het spel stond. Opvallend is dat dit haaks staat op de uitspraak van de voorzieningenrechter in Utrecht die in kort geding kortgeleden nog oordeelde dat FC Twente juist niet mocht vertrouwen dat de licentie zou worden behouden als er nieuwe tegenvallers uit het verleden aan het licht zouden komen.

Tussen de regels lees ik toch dat de KNVB verdere (juridische) discussies over de degradatie wil vermijden en eieren voor haar geld kiest door alsnog een boete op te leggen. Dat is goed nieuws voor de voetballerij en alles en iedereen die belang heeft bij grote voetbalclub als FC Twente. Nu is het aan FC Twente om het hoofd boven water te houden.

Diederik Briedé

About
echtscheiding, huurecht, vastgoedrecht, personen- en familierecht, mediation, alimentatie, gezag, curatele, incasso, bewind, mediator, overeenkomstenrecht, aansprakelijkheidsrecht, burenrecht, wanprestatie, naamswijziging, omgang, hoofdverblijf, mentor, strafrecht