Letselschade bij verkeersongeval tussen ambulance en voetganger

Letselschade bij verkeersongeval tussen ambulance en voetganger

Een cliënt van ons kantoor liep als voetganger letselschade op bij een verkeersongeval met een ambulance. Hij liep na een avondje uit over straat en plotseling reed er een ambulance de bocht om; daarbij werd zijn voet overreden. Hij liep daardoor kneuzingen op en had drie weken pijn. Wij stelden de werkgever van de ambulancemedewerker die met zijn ambulance over de voet van onze cliënt was gereden aansprakelijk op grond van diverse wetsartikelen uit het Burgerlijk Wetboek en de Wegenverkeerswet 1994. Hoewel de werkgever zich tot op het eind op het standpunt bleef stellen dat de ambulancemedewerker niet over de voet van onze cliënt was gereden, was hij uiteindelijk toch bereid zijn letselschade te vergoeden die hij naar eigen zeggen had geleden doordat de ambulance over zijn voet was gereden. Onze cliënt kreeg dus uiteindelijk toch zijn volledige letselschade vergoed.

Wat te doen bij letselschade?

Als slachtoffer doet u er altijd goed aan om vanaf dag 1 van het ongeval de schade en beperkingen waar u tegenaan loopt bij te houden. Neem ook altijd meteen na het ongeval contact op met uw huisarts of de huisartsenpost om uw letsel te laten vaststellen. De aansprakelijke partij of diens verzekeraar gaat zal anders gaan betwisten dat uw letselschade door het ongeval is veroorzaakt. Hij/zij zal zich dan op het standpunt stellen dat uw letselschade ook door iets anders kan zijn gekomen. Bewaar ook alle facturen en bonnetjes die verband houden met uw letselschade.

Zoek altijd hulp van een gespecialiseerde advocaat.

Een advocaat die gespecialiseerd is in letselschadezaken kan u goed helpen bij het claimen en in kaart van uw schade. Hij of zij zal ervoor zorgen dat u uw letselschade maximaal vergoed krijgt. Hebt u vragen over schade en/of uw schadeposten als gevolg van opgelopen letselschade, neemt u dan gerust contact met ons op. Een adviesgesprek over uw letselschade en uw kansen om deze te verhalen is bij ons altijd gratis.

mr. Laura Cassese, advocaat letselschade te Almelo

About
echtscheiding, huurecht, vastgoedrecht, personen- en familierecht, mediation, alimentatie, gezag, curatele, incasso, bewind, mediator, overeenkomstenrecht, aansprakelijkheidsrecht, burenrecht, wanprestatie, naamswijziging, omgang, hoofdverblijf, mentor, strafrecht