Huurrecht advocaat

Briedé Cassese advocaten te Almelo is een gespecialiseerd advocatenkantoor in Almelo.  Diederik Briedé  werkt als advocaat huurrecht voor woningstichtingen, woningcorporaties, particuliere verhuurders en individuele huurders  in o.a. Almelo en omgeving. Zijn werkgebied beslaat heel Nederland. Hij beschikt over een omvangrijke deskundigheid en ervaring op het gebied van huurrecht. Aangezien hij advocaat is, is hij tevens bevoegd om bij elke rechtbank te procederen als dat nodig is, zodat verhuurders en huurders  goede rechtsbijstand krijgen. Betrokkenheid bij zijn cliënten spreekt bij hem voor zich; hun belang staat bij hem te allen tijde voorop.

Waarom bij huurrecht advocaat Diederik Briedé inschakelen?

Diederik Briedé heeft de Huurrecht specialisatieopleiding van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA) en de Grotius opleiding Onroerend Goedrecht voltooid. Hij is dus aantoonbaar een deskundige specialist op het gebied van Huurrecht. Deze opleidingen zijn de allerhoogste specialisatieopleidingen voor huurrecht en onroerendgoedrecht in Nederland. Daarnaast heeft mr. Briedé inmiddels 20 jaar praktijk- en proceservaring opgedaan.

Hij is hoofdredacteur van Jurisprudentie Huur en Verhuur, een juridisch vakblad voor o.a. advocaten en rechters, waarin hij recente rechterlijke uitspraken van juridisch commentaar voorziet. Hij is lid van de Vereniging van Huurrechtadvocaten (VHA), van de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (BVR-A) en van de Vereniging Vastgoed Juristen (VVJ).

Het Huurrecht is een specialistisch rechtsgebied waar vele aspecten een rol kunnen spelen. Veel onderwerpen zijn sterk gereguleerd, zoals de huurprijs,  de opzegging van de huur en renovatie van woningen. Het is daarom verstandig om in geval van huurrecht een advocaat in te schakelen die aan de allerhoogste opleidings- en kwaliteitseisen voldoet.

Er bestaan grote verschillen tussen een advocaat en een jurist of deurwaarder. Niet elke jurist is ook advocaat. Alleen een advocaat mag procederen bij de Rechtbank. Diederik Briedé beschikt als advocaat over een omvangrijke proceservaring. Dat is van groot nut bij huurrecht, omdat woningen een schaars goed zijn. De regering wil het huurrecht meer versoepelen zodat er meer doorstroming in de huurmarkt komt. Anderzijds zijn de regels nog steeds vrij hard. Het is daarom belangrijk dat een advocaat precies weet welke weg voor de klant kan worden bewandeld om het doel toch te bereiken. Bijvoorbeeld als er een renovatie moet worden uitgevoerd maar een huurder verzet zich daartegen. Of wanneer er overlast is en hoe dit goed kan worden aangepakt.

Diederik Briedé is advocaat sinds 2001, dus ruim 20 jaar, en is in staat om de verschillende aspecten van het huurrecht goed in te schatten. Bijkomend voordeel is dat Diederik Briedé ook specialist vastgoedrecht is. Vaak staat het huurrecht niet op zichzelf en spelen ook andere aspecten van andere rechtsgebieden zoals contractenrecht (de huurovereenkomst), het bouwrecht, aanneming en bestuursrecht (bestemmingsplan, omgevingsvergunning) een rol.

Diederik Briedé staat er voor het belang van zijn cliënten en zorgt ervoor dat hij altijd het beste resultaat bereikt. Zo nodig maakt hij daarvoor een procedure aanhangig bij de rechter.

Vanzelfsprekend zal hij altijd eerst proberen om zonder gerechtelijke procedure tot het gewenste resultaat te komen. Het werkt echter goed om te allen tijde een procedure achter de hand te hebben. Een tegenpartij is dan sneller bereid om tot een compromis te komen. Mocht het toch tot een procedure komen dan weet Diederik Briedé precies hoe een rechtszitting verloopt en hoe de rechter kan worden overtuigd met de beste argumenten.

Het is zijn passie om een zaak tot een goed einde te brengen. Hij ontzorgt de cliënt en zorgt ervoor dat deze alle juridische hulp krijgt die nodig is.

Voordelen inschakelen advocaat huurrecht advocaat Diederik Briedé

De voordelen zijn dus o.a.:

 • Aantoonbaar een uitstekende kennis op het gebied van huurrecht
 • Voortdurende opleiding om bij te blijven
 • Specialist in onderhandelen en zo nodig procederen, overtuigend argumenteren
 • Advocaat huurrecht met een omvangrijke proceservaring
 • Betaalbaar, door duidelijke afspraken en vaste prijzen

Kortom: kies bij huurrecht altijd voor de beste kwaliteit en deskundigheid.

Onderwerpen van het huurrecht

Hieronder vindt u bovendien een handig overzicht van de onderwerpen die behoren tot het huurrecht:

 • Het recht op een woning
 • De gebrekenregeling, alles rond een gebrek aan het gehuurde
 • Herstel of reparatie van een gebrek
 • Huurprijsvermindering bij een gebrek
 • Schadevergoeding als gevolg van een gebrek (denk aan lekkage)
 • Huuropzegging, het opzeggen van de huur van een woning of bedrijfsruimte
 • Perikelen rond renovatie van een woning of complex woningen wegens dringend eigen gebruik
 • Het beëindigen van de huur na eigendomsoverdracht
 • Huurachterstand, het snel procederen om een ontruiming te krijgen als de huurder achterloopt met het betalen van de huurprijs
 • Overlast, kwesties waarin een huurder zich niet als goed huurder gedraagt en overlast veroorzaakt, het opbouwen van een goed dossier over de overlast
 • Kwesties over de huurprijs en huurverhoging
 • De indeplaatsstelling van huurders
 • Woningruil
 • Vraagstukken rond samenwoning, medehuur en het voortzetten van de huurovereenkomst na overlijden van de huurder en de duurzame gemeenschappelijke huishouding.

Contact

Neem geheel vrijblijvend contact op met gespecialiseerd advocaat huurrecht mr. Diederik Briedé via het volgende e-mailadres: diederik@cassese.info of via het volgende telefoonnummer: 0546-433250. Hij staat u graag te woord en geeft u graag advies.

Briedé Cassese Advocaten & Mediators

Ganzendiepstraat 21
7607 LZ ALMELO

Tel.: (0546) 43 32 50
Fax: (0546) 45 24 24

logo de geschillencommissie
logo nederlandse orde van advocaten
logo vha
logo mfn
[/vc_column] [/vc_row]

WIE ZIJN WIJ